Nord-Fosen Bygdeservice SA
Tlf.: 458 73 770
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

25. november hadde over 20 personer møtt opp på Robu-kroa på Bessaker, for et informasjonsmøte med den hensikt å danne et Bygdeservice-selskap i Roan og Osen.

Bygdeservice vil fungere som et slags vikarbyrå, der gårdbrukere og andre med interesse for en ekstrajobb kan utføre arbeidsoppgaver i bygda. Dette kan være arbeidsoppgaver som renhold, plenklipping, maling, brøyting, hagearbeid, hytteservice og grusing av gårdsplass. Gårdbrukere vil få mer ut av sin arbeidskraft og maskiner på gården. Det er også sosialt å dra ut på oppdrag for Bygdeservice, i et yrke hvor de fleste jobber mye alene. Bygdeservice gir en fleksibel arbeidstid, der man kan jobbe når det passer den enkelte, og man får en ekstra inntekt, som kan komme godt med. Arrangementet er et samarbeid mellom kommunene og bondelagene i Roan og Osen.

Reidar Hernes som er daglig leder i Ørland-Bjugn Bygdeservice BA kom for å fortelle om sine erfaringer med å starte og drive selskapet. Han hadde mye interessant å fortelle. De hadde siden oppstarten i 2006 hatt stor suksess og mange fornøyde kunder. Ørland-Bjugn Bygdeservice har også inkludert kvinner i sitt foretak, for hjemme- og vikartjenester, og dette har vært veldig populært. Det er også noe som er aktuelt for en Bygdeservice i Roan og Osen, da initiativet til oppstart i selskapet kommer fra kvinner.

Eli Holand Nordmeland er en av pådriverne for et nytt selskap i Roan og Osen.

- Vi tror markedet er tilstede, både for arbeidskraft og arbeidsoppgaver, sier hun. Fordi mange sliter med å få folk til små og store oppdrag. Hun håper på oppstart tidlig i 2011.

- Vi ser heller ikke på dette prosjektet som en konkurranse til eksisterende bedrifter, men at det er til støtte og hjelp for dem. Bedrifter kan f.eks benytte seg av en vikar hos oss, om de trenger noen til å jobbe i noen timer.

- Vi håper også å få til et godt samarbeid mellom Osen og Roan.

Kommentarene som kom fra de fremmøtte var utelukkende positive, og I løpet av kvelden ble det valgt et intrimstyre for det nye selskapet.

Nord-Fosen Bygdeservice SA
Byttesentralen
7740 Steinsdalen
Tlf.: 458 73 770
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.